Inzendingen KapotIsNietOp challenge

De inzendingen voor de KapotIsNietOp challenge lieten zien hoe creatief mensen in Nissewaard met oude en kapotte spullen om kunnen gaan. Van oude bedden en banken waren meubels en kapstokken gemaakt, van deuren werden tafels gemaakt en er werd getoond hoe we van een kartonnen doos leuk speelgoed kunnen maken. Het is inspirerend om te zien hoe makkelijk circulariteit kan zijn.

Inwoners deden enthousiast mee

Tot en met 11 februari 2023 konden de projecten worden ingezonden. Achteraf koos een jury bestaande uit Ria Berkhout (Klimaatburgemeester), Aad van der Velden (Repair Café) en Chris Hottentot (wethouder Duurzaamheid) een winnaar. De winnaar werd beloond met twee maanden lang een wekelijks kratje Koekendorp: een groenten/fruit pakket van de lokale Boerderijwinkel Zevenbergen.

De Week van de Circulaire Economie

Aanleiding voor de challenge was de Week van de Circulaire Economie: dé jaarlijkse campagne die de aandacht vestigt op hergebruik en circulariteit. Van 6 t/m 11 februari 2023 werd er aandacht besteed aan hergebruik van spullen, zo kreeg iedereen een beter beeld van circulariteit.

Bent u benieuwd naar de inzendingen? Bekijk:

Inzending Sylvia Bakker Inzending Sylvia Bakker