Hoe en wanneer word ik gealarmeerd in de regio Rijnmond?

Op Rijnmondveilig vind je altijd alle actuele informatie over grote incidenten in de regio, zoals een grote brand of het vrijkomen van een gevaarlijke stof. Je kunt Rijnmondveilig ook volgen via Twitter, Facebook en je kunt de app downloaden.  In de Rijnmondveilig-app kun je  aangeven of je een pushbericht wilt ontvangen als er een incident bij jou in de buurt is. 

Bij incidenten met  gevaar of overlast word je via een NL-Alert bericht geïnformeerd. In deze berichten ontvang je instructies  zoals ‘sluit ramen, deuren en stop je mechanische ventilatie’ of ‘drink geen water uit de kraan’. Bij acuut gevaar laten we ook de sirene gaan. Als je de sirene hoort, ga dan direct naar binnen en sluit ramen en deuren. Kijk op Rijnmondveilig.nl en/of stem af op radio Rijnmond 93.4 FM voor de verdere instructies.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de instructies van de hulpdiensten opvolgen. Ook jij kunt daar aan bijdragen!  Als je een NL-alert ontvangt, waarschuw dan ook altijd de mensen in je directe omgeving en kijk of je hulpbehoevenden, ouderen en kinderen kunt helpen. 

Bekijk de video Hoe word ik gealarmeerd in de regio Rotterdam-Rijnmond?