Nissewaardpenning voor Gerrit Arkenbout

Burgemeester Mirjam Salet overhandigde woensdag 18 een Nissewaardpenning aan Gerrit Arkenbout. De uitreiking vond plaats in de B&W-kamer in het stadhuis.

Gerrit Arkenbout is sinds 1980 actief binnen de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). Hij was eerst bestuurslid van de voorganger van LTO Voorne-Putten: de Hollandse Maatschappij van Landbouw afdeling Putten. In die tijd is ook de Agrarische Commissie Bernisse opgericht, die als doel heeft de contacten tussen de gemeente en de agrariĆ«rs te onderhouden. Mede door zijn inzet functioneert de Agrarische Commissie van Bernisse zeer goed op Voorne-Putten. 

In 1995 heeft LTO de heer Arkenbout tot vertrouwenspersoon benoemd. Hij zet zich hier volledig voor in. Hij blijft zich inzetten om de noodzaak van het bestaan van de vertrouwenscommissie te benadrukken en de aanwezigheid hiervan te benoemen richting de leden en het bestuur van LTO Noord.

De heer Arkenbout heeft zich enorm ingespannen om de landelijke politiek ervan te overtuigen, dat een gevarieerd pakket gewasbeschermingsmiddelen voor alle gewassen van groot belang is. Vooral voor het optimaliseren van de teelt van spruiten heeft hij zich ingezet.