Ondernemersplein

Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? U vindt de antwoorden op al uw ondernemersvragen via Ondernemersplein.nl.

Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Via Ondernemersplein.nl vindt u informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. En dat is wat veel ondernemers willen. En dat is ook wat het Ministerie van Economische Zaken, samen met de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Belastingdienst, mogelijk wil maken met Ondernemersplein.nl.

De website Waarstaatjegemeente.nl bundelt, bewerkt en presenteert data voor, van en over gemeenten, toegankelijk voor iedereen. Op de site vindt u cijfers over alle Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De 'dashboards' maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken.

KVK Regiodata brengt met actuele cijfers de regionale economische ontwikkeling in beeld. Ook biedt het inzicht in de economische structuur van regio’s. Waarbij het mogelijk is om op een eenvoudige wijze gebieden onderling te vergelijken. Een combinatie van monitoring en benchmarken. Hoe staat jouw regio ervoor en hoe wint deze aan kracht door een duidelijke profilering? Op kvkregiodata.nl krijgt u inzicht in zowel de actuele stand van zaken als de onderscheidende kenmerken van regio’s.

Het is belangrijk dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst. Zeker op digitaal gebied gebeurt er veel. Cybersecurity, zoekmachineoptimalisatie of bijvoorbeeld een website die ook op een mobiel goed werkt. Stuk voor stuk voorbeelden van relevante onderwerpen. Maar voor kennis en de juiste handvatten zijn specialisten nodig.

Daarom hebben MKB Rotterdam Rijnmond en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee samen met de provincie Zuid-Holland de MKB-Deal Zuid-Hollandse Delta gesloten om MKB-ondernemers te helpen bij hun vragen over digitalisering. Met behulp van vouchers, coaches en masterclasses worden ondernemers in de regio de komende 2 jaar hierin ondersteund. In deze deal werken verschillende partners uit de regio samen om het brede MKB te ondersteunen bij het digitaliseren van hun onderneming.

Lees meer over de MKB-deal