Reconstructie Kluivertweg en omgeving - Hekelingen

Gemeente Nissewaard gaat in 2023 de Kluivertweg, de Voorde en L. de Raatlaan in Hekelingen opnieuw bestraten en inrichten. De projectgrenzen reiken van de Dorpsstraat tot de Lede.

Uit een weginspectie blijkt dat de Kluivertweg, de Voorde en L. de Raatlaan te Hekelingen in slechte staat verkeren. De straten zijn aan groot onderhoud toe waarbij alle materialen worden vervangen voor nieuw materiaal.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • alle bestrating vervangen voor nieuw materiaal,

  • de parkeervakken opnieuw aanleggen,

  • het vervangen van de boom en de beplanting,

  • de nutsbedrijven (Evides en Stedin) gaan leidingen vervangen,

  • de lichtmasten en armaturen in de Kluivertweg vervangen,

  • vervangen (gedeeltelijk) van putkoppen en kolken.

Op dit moment is de aannemer ‘Siers Groep Oldenzaal B.V.’ namens Evides en Stedin bezig met het vervangen van water- en gasleidingen. Siers is tot begin mei 2023 bezig met de werkzaamheden voor Evides en Stedin. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond start op maandag 8 mei 2023 de aannemer (DC Molendijk BV) van de gemeente met de werkzaamheden. De verwachting is dat de uitvoering 10 weken duurt, dit betekent dat de uitvoering in de week van 17 juli 2023 gereed is.

Het laatste nieuws, aankondigen en ontwikkelingen:

Inloopbijeenkomst 7 december

Op woensdag 7 december vindt een inloopbijeenkomst plaats over het definitieve ontwerp van de Kluivertweg, de Voorde en L. de Raatlaan. Vanaf 18:30 uur zijn inwoners van harte welkom in het Dorpshuis om het ontwerp te bekijken. De bijeenkomst duurt tot 20:00 uur. Evides en Stedin zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden over hun werkzaamheden. U hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst.

Tijdens de uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met:

Willem van Welsum, projectleider,
telefoonnummer 14 0181 of
per e-mail: gemeente@nissewaard.nl.