Reconstructie Vondelsingel

Gemeente Nissewaard voert tussen 2019-2023 reconstructiewerkzaamheden uit in het gebied rond de Vondelsingel in Spijkenisse. De projectgrenzen reiken van de Jacob Catsstraat tot aan de Winston Churchillaan en van de Sportlaan tot aan de Schiekampsingel. Dit jaar worden de werkzaamheden aan de oostzijde van de Vondelsingel uitgevoerd.

BouwApp

U kunt gebruik maken van onze project-specifieke app: Download de BouwApp (dit kan met de QR-code), selecteer project Reconstructie Vondelsingel EO. Oost te Spijkenisse en voeg deze toe aan uw favorieten. Met de app op zak heeft u toegang tot actuele informatie over de werkzaamheden, planning, toegankelijkheid, verkeersmaatregelen, etc. Ook kunt u contact opnemen met het projectteam en direct uw vragen stellen.

[bekijk grote afbeelding]

De huidige straten zijn toe aan vervanging, daarom zal de bestrating worden vernieuwd. Eveneens zal het riool daarbij deels vervangen worden. Dit nieuwe riool bestaat uit twee delen. Het hemelwater zal namelijk worden opgevangen in een apart riool en worden geloosd in de singel. Zo hoeft het niet naar de waterzuivering. Het overige afvalwater wordt in het andere aan te brengen riool afgevoerd. Voor een integrale aanpak zal er meteen gekeken worden naar de verbetering van groen, verlichting en de speelplaatsen voor kinderen in de buurt. Om hierbij de wensen mee te nemen van omwonenden, zijn er de afgelopen tijd enquêtes gehouden onder bewoners in de wijk.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Speeltuin Herman Gorterstraat

In 2021 hebben we u gevraagd om uw voorkeur uit te spreken voor een ontwerp van de te realiseren speeltuin aan de Herman Gorterstraat. Naast de stem van de direct omwonenden hebben wij ook de kinderen van de Jan Campertschool gevraagd om hun mening. Enthousiaste leerlingen hebben de ontwerpen bekeken en aan hun schoolgenoten gepresenteerd. Uiteindelijk mochten de kinderen in de klassen stemmen voor hun voorkeur. Massaal is door de omgeving en de kinderen gekozen voor het ontwerp van leverancier Eibe. Dit ontwerp zal dan ook tijdens de herinrichting van de wijk worden gerealiseerd.

De werkzaamheden aan de westzijde van de Vondelsingel zijn afgerond. In april 2022 start aannemer Lindeloof BV uit Hellevoetsluis met de werkzaamheden aan de oostzijde van de Vondelsingel. De werkzaamheden zullen naar verwachting in het 1e kwartaal van 2023 afgerond zijn.

Om de wensen mee te nemen van omwonenden zijn er de afgelopen tijd enquêtes gehouden onder bewoners in de wijk.

Heeft u vragen over de werkzaamheden of de planning? Neem dan contact op met:

Jeroen Tameling, projectleider

telefoonnummer: 14 0181

e-mail: j.tameling@nissewaard.nl

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.