Klimaatburgemeester bezoekt Voorne-Putten Werkt

Op bezoek bij Voorne-Putten Werkt (VPW) vertelt Kees Dudink over deze organisatie. VPW is een werkleerbedrijf dat zo’n 450 mensen begeleidt die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Door de werkleertrajecten kunnen mensen met een uitkering werken in de groenvoorziening, in productiewerkplaatsen, fietsenstallingen, of soms bij reguliere werkgevers.

VPW als voorbeeld

De werkzaamheden van VPW dragen bij aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Deze zijn vastgelegd om de wereld duurzamer en inclusiever te maken. In het navolgen van deze doelen is VPW een koploper waar veel bedrijven van kunnen leren; slechts 15% van het Nederlandse bedrijfsleven doet dit ook. Daarom heeft VPW de eerste Wij.Doen.Groen. Award ontvangen, die werd uitgereikt aan de duurzaamste eenheid van de gemeente.

Verduurzaming van gebouwen

VPW is bezig met verduurzaming op veel vlakken. Ze hebben ledverlichting, het meubilair is tweedehands, en metalen, karton, papier, hout, plastic, glas en batterijen worden zorgvuldig gescheiden. Ook is er een ‘tweede kans kledingrek’ voor personeel. Bij de vervanging van één van de dakvlakken volgend jaar komen er ook honderden zonnepanelen. Ook zijn de eerste 3 elektrische busjes voor het vervoer van het personeel al besteld.