Burgemeester van Oosten reageert op schietincident Voorstraat

Een 40-jarige man uit Spijkenisse is zaterdagochtend 28 oktober neergeschoten in een uitgaansgelegenheid op de Voorstraat. Hij raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een onderzoek gestart. Er zijn twee verdachten aangehouden. Burgemeester Foort van Oosten heeft het betreffende café gesloten en reageert geschokt:

Ik ben ontzettend geschrokken en kwaad dat deze schietpartij heeft plaatsgevonden en het spreekt vanzelf dat ook omstanders zeer ontdaan zijn door wat heeft plaatsgevonden. Mijn gedachten zijn bij het slachtoffer en alle aanwezigen die dit hebben meegemaakt. Ons uitgaansgebied hoort veilig en fijn te zijn. Op dit ogenblik wordt de toedracht door politie en openbaar ministerie onderzocht. De uitkomsten van dat onderzoek moeten worden afgewacht. Het betreffende café is door mij tot nader orde gesloten. Heel veel mensen zullen erg geschrokken zijn van dit heftige incident. Reacties zijn begrijpelijkerwijze ook soms zeer emotioneel. Waar mogelijk en wenselijk zal de gemeente contact met betrokkenen houden.
Burgemeester Foort van Oosten

Heeft u informatie of beelden?

Agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan naar camerabeelden en hebben met getuigen gesproken. Heeft u voor het onderzoek waardevolle informatie, en dit nog niet met de politie gedeeld, doe dat dan! Heeft u misschien gefilmd in de uitgaansgelegenheid, dan kunnen die beelden de politie erg helpen. Informatie delen kan ook anoniem via telefoonnummer: 0800-7000.

Tip heel makkelijk via het online tipformulier waar u óók foto's of films kunt toevoegen:

Bekijk het bericht van de politie op politie.nl.