Groot onderhoud aan de Hekelingseweg

Gemeente Nissewaard werkt aan de (verkeer)veiligheid en leefbaarheid van uw omgeving. Zo is de Hekelingseweg toe aan een grote onderhoudsbeurt. De werkzaamheden van fase 1 starten 30 oktober aanstaande en duren tot 1 december. In het eerste kwartaal van 2024, vanaf 12 februari, wordt fase 2 uitgevoerd.

Wat gaat er gebeuren?
De Hekelingseweg wordt vernieuwd. De kruisingen met de Gaard, de Schouw en de Kreek worden veiliger ingericht en de rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Het fietspad langs de Hekelingseweg wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Fietsers worden omgeleid met bebording. Het fietspad dient als verbinding voor de hulpdiensten. Voor voetgangers worden oversteekplaatsen ingericht. Het overige verkeer wordt met bebording omgeleid over de hoofdwegen. Sluipverkeer door de wijken wordt voorkomen door tijdens de afsluitingen het doorgaand verkeer met navigatiesystemen om te leiden via de hoofdwegen. Bezoekers aan de wijken Vriesland, Akkers en Vogelenzang krijgen wel de snelste route te zien. “Tuincentrum Planten en Zo” is tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Planning en fasering
Gemeente Nissewaard werkt samen met infrapartner Ballast Nedam Road Specialties. Het werkwordt in twee fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt al het verkeer omgeleid.

Volg de werkzaamheden via de Nissewaard Bouwt-app
Wilt u niets missen van dit project? Volg dan het project ‘Herinrichting Hekelingseweg’ op de Nissewaard Bouwt-app. Via deze app blijft u op de hoogte van de werkzaamheden en maakt u kennis met het team van Ballast Nedam Road Specialties dat iedere dag aan de herinrichting meebouwt. Via deze app kunt u ook uw vragen over de werkzaamheden stellen.