Hulp bij geldzorgen

Gemeente Nissewaard stelt bijna 2,5 miljoen euro beschikbaar om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, waaronder verenigingen, financieel te steunen. Iedereen merkt de financiële gevolgen van het duurder worden van producten en energie en steeds meer mensen hebben moeite om met hun inkomen alle uitgaven te betalen. Daarom biedt gemeente Nissewaard inwoners hulp die moeite hebben met rondkomen. Niet alleen met geld, maar ook met gratis advies en activiteiten, zoals budgetcursussen en gastlessen op scholen. Daarnaast stelt de gemeente extra geld beschikbaar om ondernemers financieel te ondersteunen. En voor maatschappelijke organisaties die actief zijn op het gebied van sport, welzijn, cultuur en leefbaarheid zijn er nieuwe financiële maatregelen om de energiekosten naar beneden te krijgen.

Het bedrag dat beschikbaar is gesteld is extra, boven op de financiële maatregelen die er al zijn. Deze week is het de Week van het Geld. Een mooi moment om de bestaande en de nieuwe maatregelen onder de aandacht te brengen.

Het is erg dat het nodig is, maar gelukkig hebben we als gemeente een goede financiële buffer opgebouwd waarmee we deze maatregelen aan kunnen bieden.
[wethouder Martijn Hamerslag, Financiën]

Adviesgesprek over uw geldzaken

Inwoners die direct meer grip willen op hun geldzaken kunnen gratis een adviesgesprek aanvragen bij het preventieteam Hulp bij rondkomen of schulden. Een medewerker van het preventieteam neemt de inkomsten en uitgaven van elke maand dan door en geeft de inwoner persoonlijk advies. Inwoners kunnen contact opnemen met het preventieteam via 14 0181 of preventie@nissewaard.nl.

Het team denkt mee over een oplossing en inwoners zitten nergens aan vast.
[wethouder Wouter Struijk, Armoedebeleid]

Campagne Hulp bij geldzorgen

De bestaande en nieuwe regelingen brengt de gemeente onder de aandacht via de campagne Hulp bij geldzorgen. De campagne is vanaf deze week zichtbaar in heel Nissewaard. Zowel in de gedrukte media als online en op posters en LED-schermen in de buitenruimte. Om het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken heeft de gemeente alle verschillende regelingen gebundeld op de website www.nissewaard.nl/geldzorgen. Ook is er een folder gemaakt voor inwoners met de belangrijkste en meest voorkomende regelingen. Deze folder verspreidt de gemeente op diverse locaties in Nissewaard, zodat zoveel mogelijk inwoners op de hoogte zijn van alle regelingen.

In gesprek met inwoners

De slogan van de campagne is ’Heeft u geldzorgen? De gemeente denkt met u mee!’. Om gelijk daad bij het woord te voegen gingen wethouders Struijk en Hottentot (onder andere Duurzaamheid) samen met het preventieteam en energiecoaches op woensdag 29 maart de straat op. Zij boden inwoners een luisterend oor en informeerden bij hen waar de gemeente hen bij kan helpen. Ook gaf het team informatie over de diverse regelingen die de gemeente aanbiedt en gaven ze praktische tips mee om te besparen op energie.

Campagne poster Heeft u geldzorgen?