Phishing e-mail in omloop uit naam van gemeente Nissewaard

Recentelijk zijn er phishing e-mails verstuurd naar leveranciers uit naam van gemeente Nissewaard. Hierin wordt verzocht om openstaande facturen in PDF-bestanden op te sturen. Deze phishing e-mails zijn niet afkomstig van gemeente Nissewaard. Onderaan dit bericht vindt u het voorbeeld van de phishing e-mail.

Wat is een phishing e-mail?

Een phishing e-mail is een vorm van internetfraude waarbij een onbekende aanvaller zich voordoet als een betrouwbare organisatie, zoals een bank, overheidsinstantie of een bedrijf, en probeert om de ontvanger van de e-mail te misleiden om (persoonlijke) informatie te verstrekken.

Wanneer u op de e-mail reageert en (persoonlijke) informatie verstrekt, kan deze informatie door de aanvaller worden gebruikt om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld financiƫle gegevens en andere gevoelige informatie.

Veilig omgaan met uw gegevens? Dit kunt u doen!

Als u de phising e-mail heeft ontvangen, volg dan deze stappen;

  1. Reageer en klik niet verder op de verdachte e-mail
  2. Neem contact op met Rob Slavenburg, adviseur informatieveiligheid bij gemeente Nissewaard: Telefonisch via (06) 51 05 89 35 of e-mail naar ciso@nissewaard.nl
  3. Verwijder de phishing e-mail uit uw inbox

Maatregelen vanuit gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard hecht veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van al haar inwoners, bedrijven en partners. Dit omvat ook de veiligheid van de leveranciers die samenwerken met de gemeente. Als gemeente nemen we verschillende maatregelen om hun veiligheid te waarborgen. Rob Slavenburg en zijn team zullen de e-mail onderzoeken en extra alert zijn op verzoeken die mogelijk afkomstig zijn van internetfraudeurs.

Voorbeeld van de phishing e-mail Voorbeeld van de phishing e-mail