P+R-terrein Spijkenisse Centrum vanaf 30 oktober bereikbaar via Schoutstraat

Vanaf 23 oktober werkt Heijmans aan de noordelijke helft van het P+R-terrein van Spijkenisse Centrum. De andere helft van het P+R-terrein is dan voor een deel open. Door vertraging van de fase waar nu gewerkt wordt, zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar dan nu. Vanwege extra werkzaamheden op de Schoutstraat is het P+R-terrein van 23 t/m 29 oktober bereikbaar via een rijbaan over fase 6. Vanaf 30 oktober is het P+R-terrein weer bereikbaar via de Schoutstraat. Vanaf daar kunt u via de Schoutstraat en de P.J. Bliekstraat naar het metro-busstation lopen. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind december.

Wat als het P+R-terrein vol is?
Dan kunt u op een van de andere P+R-terreinen in Spijkenisse parkeren. Bijvoorbeeld op P+R Heemraadlaan. Daar zijn vorig jaar meer parkeerplaatsen gemaakt om de parkeerplaatsen die nu verdwijnen op te vangen. Of op P+R De Akkers. Houd er rekening mee dat het drukker kan zijn op deze locaties.

Welke werkzaamheden zijn er op het P+R-terrein?
De werkzaamheden op het P+R-terrein horen bij de herinrichting van het metro-busstation Spijkenisse Centrum. Tijdens deze zesde fase krijgt de noordelijke helft van het terrein een nieuwe inrichting. Hier komt de nieuwe bufferzone voor de bussen. Dat is een plek waar buschauffeurs een bus neerzetten als die bus tijdelijk niet nodig is. Ook wordt deze plek het tijdelijke busstation. Er komen tijdelijke uitstaphaltes, instaphaltes, bufferplaatsen en de wachtruimte.

Volg de werkzaamheden via de Nissewaard Bouwt-app
Wilt u niets missen van dit project? Volg dan het project ‘Herinrichting metro-busstation Spijkenisse’ op de Nissewaard Bouwt-app. Via deze app blijft u op de hoogte van de werkzaamheden en maakt u kennis met het team van Heijmans dat iedere dag aan het metro-busstation meebouwt. Via deze app kunt u ook uw vragen over de werkzaamheden stellen.