Zorgen over geld? Praten helpt!

Heeft u geldzorgen? Dan bent u niet de enige. Iedereen kan hiermee te maken krijgen. Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Iedereen (jong, oud, arm of rijk) kan in de financiële problemen komen. Het is belangrijk om er niet alleen mee te blijven zitten, want dan wordt het alleen maar erger.

De gemeente biedt hulp en middelen aan mensen met geldzorgen of schulden, maar zij vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat. Daarom wil de gemeente het onderwerp bespreekbaar maken en inwoners die moeilijk rondkomen of schulden hebben motiveren hulp te vragen. Een gesprek hierover, met bijvoorbeeld preventieteam Hulp bij rondkomen en schulden, is de eerste stap op weg naar een oplossing.

Heeft u moeite met rondkomen of schulden? Of wilt u meer grip op uw geldzaken? Blijf er niet mee zitten en neem vrijblijvend contact op met het preventieteam en bekijk de mogelijkheden op de pagina Hulp bij geldzorgen.

Bekijk hieronder de persoonlijke verhalen van Nissewaarders. In deze inspirerende video’s zie je de uitdagingen die inwoners hebben ervaren op financieel gebied en hoe hun situatie is verbeterd.