Voorne Putten Werkt

Voorne-Putten Werkt is een werk- en ontwikkelbedrijf. Wij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk en helpen mensen bij het ontwikkelen en ontplooien van talenten en vaardigheden. Door gerichte aandacht en ondersteuning realiseren wij een maximale deelname en motivatie van mensen. Zo bieden wij, in samenwerking met werkgevers, inleners  en maatschappelijke partners, mensen met een uitkering een mooie kans op werk en mensen met een beperking een zo groot mogelijke kans op deelname aan de reguliere arbeidsmarkt.  “Samen sterk op weg naar werk”. Voorne-Putten Werkt.

U kunt zich als kandidaat aanmelden bij uw werkadviseur van de gemeente Nissewaard om de mogelijkheden van re-integratie te bespreken. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van re-integratie. Een deel van deze mogelijkheden wordt uitgevoerd door Voorne-Putten Werkt. Zo kun je bij ons b.v. certificaten halen voor o.a. VCA, heftruck en reachtruck of je kunt bij ons een leerlijn volgen. Een leerlijn is een opleiding, die is ontwikkelt in samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijs. De leerlijnen die je momenteel bij ons kunt volgen zijn: de leerlijn schoonmaak, de leerlijn logistiek, de leerlijn vervoer en de leerlijn groen. De leerlijnen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Hierbij word je begeleid door één van onze leermeesters. Onze leermesters hebben jarenlange ervaring en kunnen je de kneepjes van het vak leren.  Bij Voorne-Putten Werk ga je ook aan de slag met praktijkopdrachten. Zo kun je meteen het theorie gedeelte oefenen in de praktijk. Ook kun je werkervaring opdoen bij bedrijven binnen ons netwerk. Zo maak je niet alleen kennis met nieuwe collega’s, maar vergroot je ook de kans op het vinden van een baan die bij je past.

Voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden kunt u kijken op Voorne Putten Werkt.

Op 1 april 2015 is de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ingegaan. Werkgevers moeten een bepaald percentage banen aan mensen met een ziekte of handicap geven.

Eind 2018 is de onderverdeling markt en overheid/onderwijs vervallen en de quotumwet uitgesteld. Er wordt gewerkt aan vereenvoudiging van de regelgeving en een bonus systeem.

In het onderstaande pdf-document leest u wat de Wet banenafspraak inhoudt, welke regelingen er zijn en voor wie het van toepassing is.