Trouwlocaties

Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren in gemeente Nissewaard? Reserveren van een trouwlocatie kan telefonisch of persoonlijk in het stadhuis op afspraak. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 14 0181.

Nissewaard heeft prachtige trouwlocaties. Het moderne stadhuis, waar u op maandag kosteloos kunt trouwen of de trouwzaal van het voormalig stadhuis aan het Koningin Julianaplein. Carlton Oasis heeft 2 mogelijkheden voor een voltrekking; op chique wijze in de ‘Ballroom’ of intiem in de Engelse pub 'The Desert Inn´. Bij Rederij Fortuna kunt u trouwen op het water. U trouwt aan boord van het luxe partyschip Marlina, die in Spijkenisse voor wal ligt. Ook in Geervliet kunt u trouwen in het prachtige 14e-eeuwse stadhuis. Het pand heeft een grote aantrekkingskracht met historische pronkstukken. Of wat dacht u van het ‘witte kerkje’ van Simonshaven, die in 2019 volledig is gerestaureerd? Ook in Heenvliet schuilt achter de poort van het ambachtsherenhuis een unieke trouwlocatie; een landgoed van 5 hectare met als middelpunt de Ruïne Ravesteyn.

Bekijk hieronder de lijst met officiële trouwlocaties. Het is ook mogelijk op een andere locatie te trouwen. Het aanwijzen van een eenmalige trouwlocatie moet schriftelijk gedaan worden bij het college door de eigenaar van het pand. U kunt uw e-mail richten aan gemeente@nissewaard.nl tav Burgerzaken.

Daarnaast kun je een huwelijk of partnerschap laten voltrekken door een familielid, vriend, kennis of ambtenaar uit een andere gemeente.

    Voorkom onnodige kosten

    Maak de reservering van uw gekozen locatie pas definitief nadat de gemeente toestemming heeft gegeven. Anders moet u misschien de cateraar of de bestelde uitnodigingen afzeggen.

    Wilt u trouwen zonder toespraak dan kunt u op maandagochtend om 09.00 uur of 09.15 uur gratis trouwen op het stadhuis. Het huwelijk vindt plaats in het stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse. Uw gezelschap kan dan maximaal uit 8 personen (inclusief bruidspaar) bestaan.

    Maandag 9.00 uur en 09.15 uur stadhuis Nissewaard: kosteloos

    Op dinsdag- of donderdagochtend, tussen 9.00 uur en 11.00 uur kunt u ook een eenvoudig huwelijk laten voltrekken aan de balie bij Burgerzaken. De kosten voor dit baliehuwelijk zijn € 163,25.

    Locatie stadhuis van Nissewaard, voormalig stadhuis Spijkenisse (Koningin Julianaplein) en voormalig stadhuis Geervliet (Kaaistraat):

    • Maandag 9.00 uur t/m vrijdag tot en met 20.00 uur: € 540,95
    • Zaterdag 9.00 uur tot en met 18.00 uur: € 763,75

    Alle overige locaties:

    • Maandag 9.00 uur t/m vrijdag tot en met 20.00 uur: € 668,20
    • Zaterdag 9.00 uur tot en met 18.00 uur: € 891,00

    Wijzigings- of annuleringskosten

    Voor het wijzigen of annuleren van een besproken datum voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn kosten verschuldigd. De kosten bedragen €65,30 voor een annulering of voor elke keer dat de datum, locatie en/of het tijdstip wordt gewijzigd.

    Toeslagen  

    • Trouwen op aangewezen zondag (door college aangewezen) € 445,50
    • Aanwijzen overige trouwlocatie als huis der gemeente € 326,50
    • Trouwen bijzonder huis (ziekenhuis of gevangenis) € 285,55
    • Aanwijzen Babs voor 1 dag (al werkzaam in andere gemeente als Babs) € 127,20
    • Aanwijzen Babs voor 1 dag (niet werkzaam in andere gemeente als Babs) € 254,60
    • Getuigen van de gemeente: € 41,05
    • Trouwboekje: € 57,00

    Voor de extra kosten van de trouwlocaties behalve het stadhuis van Nissewaard, voormalig stadhuis Spijkenisse en het voormalig stadhuis Geervliet moet u zelf informeren bij de locatie. Dit hangt af van het gekozen arrangement.

    Te laat

    Wanneer u te laat verschijnt op uw huwelijk / geregistreerd partnerschap zijn wij genoodzaakt hiervoor achteraf leges in rekening te brengen. Op maandag tot en met vrijdag is dit €74,40. Op zaterdag en zondag is dit €130,25.