Ruimtelijk beleid

Hoe zorgen we ervoor dat Nissewaard een gemeente is en blijft waar je fijn kunt wonen, werken en ondernemen? Wat zijn hierbij passende initiatieven en ontwikkelingen? Hiervoor zijn verschillende interessante documenten opgesteld. U vindt ze hieronder.

Nissewaard werkt aan de stad! Meer groen, goede bereikbaarheid, fijn wonen en ruimte om te werken zijn de ambities voor de komende jaren. Welke veranderingen nodig zijn zodat Spijkenisse een aantrekkelijke en toekomstbestendige stad blijft beschrijven we in Nissewaard naar 2040.

Om er voor te zorgen dat de kernen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Simonshaven (waaronder Biert) en Zuidland vitaal blijven is het ontwikkelperspectief Vitale kernen Nissewaard opgesteld.

Nissewaard staat graag open voor bedrijven en bewoners die ruimtelijke initiatieven met een meerwaarde voor onze gemeente hebben. Heeft u een goed idee? Op de pagina Ruimtelijke initiatieven leest u hoe u een ruimtelijk initiatief kunt indienen.

Nissewaard is ook straks een gemeente waar het goed leven, opgroeien en verblijven is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we nu al belangrijke keuzes maken. Zodat Nissewaard een plek blijft waar mensen zich thuis voelen. Deze keuzes voor de toekomst komen in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ons beeld van het wonen en alles daaromheen in Nissewaard. In Nederland moet elke gemeente voor 2027 een omgevingsvisie hebben. De gemeente Nissewaard wil in 2024 de omgevingsvisie af hebben. Kijk voor meer informatie op www.toekomstnissewaard.nl.

Wilt u weten welke regels er gelden voor bijvoorbeeld bouwen of het gebruik van gebouwen? De regels staan in het bestemmingsplan. U vindt de bestemmingsplannen ruimtelijkeplannen.nl.